De wethouders van Weesp. V.l.n.r: Van der Hoeven, Dasselaar en Zierleyn
De wethouders van Weesp. V.l.n.r: Van der Hoeven, Dasselaar en Zierleyn

WSP roept B&W ter verantwoording

Algemeen

Het college van B&W is door de WSP op de vingers getikt. De stadspartij vindt dat burgemeester en wethouders niet goed omgaan met schriftelijke vragen en andere verzoeken om informatie. Het college heeft beterschap beloofd. 

Deze week werden alle bezwaren van de partij doorgesproken in een interpellatie;  een discussie waarin de raad het college ter verantwoording roept. De WSP had een lijst opgesteld met bezwaren. De onderwerpen varieerden van informatie over de gemeentelijke herindeling en de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder tot de bedrijfsbrandweer van Abbott. Het college was het lang niet met alle kritiek eens, maar beloofde toch beterschap.

 Het zit de WSP hoog, omdat de partij vindt dat de gemeenteraad alleen goede beslissingen kan nemen als alle informatie beschikbaar is. “Het lijkt wel alsof u meer energie steekt in het ontwijken dan in het beantwoorden van vragen”, verweet fractievoorzitter Van Gemert het college. Volgens burgemeester Horseling is daarvan pertinent geen sprake. “Als voorzitter van de gemeenteraad probeer ik er altijd zo goed mogelijk op toe te zien dat alle vragen worden beantwoord. Maar als dat in werkelijkheid niet altijd is gebeurd, moet dat beter. Wij gaan ons best doen.” 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant