Afbeelding

Twee jaar cel geëist voor drugs Plaka

Algemeen

WEESP – Het Openbaar Ministerie heeft vandaag 24 maanden celstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, geëist tegen de eigenaar van het Weesper restaurant  Plaka. Op vrijdagmiddag 17 juni vond de politie bij een inval ruim 8,5 gram cocaïne, samen met een ploertendoder en twee stroomstootwapens, waarvan het bezit ook strafbaar is.

Tegen de zus van de eigenaar is 200 uur taakstraf en zes weken cel geëist. Zij wordt verdacht van medeplichtigheid. Tijdens de rechtszaak verklaarde de verdachte dat hij door allerlei omstandigheden in een situatie gekomen was waarin hij drugs aan enkele vaste klanten verstrekte. Hij verdiende daar naar eigen zeggen niets aan. Toen de zus de illegale activiteit van haar broer ontdekte, besloten beiden ermee te stoppen. Maar, zo verklaarden ze, dat bleek moeilijker dan gedacht, omdat ze zich inmiddels geïntimideerd voelden door hun afnemers. 

Het OM stelde tijdens de zitting dat de eigenaren niet slechts als slachtoffer van de situatie konden worden beschouwd. Ze wisten dondersgoed dat ze strafbare feiten pleegden, aldus de aanklager. De rechtbank doet over veertien dagen uitspraak.

Een uitgebreider verslag van de zitting bij de rechtbank staat morgen in het WeesperNieuws.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant