The Vin is onder de Zwaantjesbrug door en wordt in de Kom verwelkomd door de Vuurlinie en sloeproeiers.
The Vin is onder de Zwaantjesbrug door en wordt in de Kom verwelkomd door de Vuurlinie en sloeproeiers. Foto: Ingrid Voet

10000 euro uit Weesp voor KiKaRow

Algemeen

Weesp - Een bijzonder plaatje zondagmorgen vroeg in de Kom. Zeeroeiboot The Vin van KiKaRow NL voer door Weesp en kreeg bij de roeivereniging een cheque mee. Op dat moment van nog net geen 10.000 euro, maar de teller loopt nog op.

KiKaRow NL is een roei-estafette door Nederland om 500.000 euro bijeen te brengen voor de LATER-poli van het Prinses Màxima Centrum.

Brug dicht
Zul je altijd zien. Nét als de roeiers in de estafetteboot The Vin in aantocht zijn, krijgt de brugwachter van de Zwaantjesbrug een melding op zijn pieper: de brug mag niet open omdat er hulpdiensten overheen moeten. De roeiers laten zich niet kisten. Riemen binnenboord en door het smalle deel onder de brug door. In de Kom worden ze welkom geheten door sloeproeiers en de Vuurlinie met aan boord The Wet Paper Boys.

Cheque
Na de Sluisbrug gaat het rechtsaf de Vecht op, waar meer boten wachten om The Vin naar de roeivereniging aan de Utrechtseweg te begeleiden. Daar worden de roeiers verwelkomd met koffie en gebak en kan wethouder Astrid Heijstee namens Roeivereniging Weesp (RVWeesp) een cheque overhandigen van bijna 10.000 euro voor KiKaRow NL.

Doneren kan nog
In de loop van de zondag staat er al ruim 10.000 euro op de teller. Jeanine de Bruin van de organisatie verwacht dat de teller nog wel verder op zal lopen. Doneren  kan nog twee weken.

Volgende etappe
Al snel gaat The Vin verder, nu met roeiers van RVWeesp aan boord, waaronder Julie Zuidberg, een jonge roeister van RVWeesp die zelf kankerpatiënt is geweest, en haar broer Berend. Onder begeleiding van een groot aantal boten wordt koers gezet naar Nigtevecht, de volgende stop tijdens de laatste etappe, op weg naar eindbestemming Utrecht...

Ook de fotografen van Weespfoto.nl waren erbij zondag. Hun foto's vind je hier.Aankomst bij Roeivereniging Weesp.Wethouder Astrid Heijstee heeft een cheque met bijna 10.000 euro voor KiKaRow.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant