Afbeelding

Naarden wil Bloemendalerpolder niet kwijtraken bij fusie

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

WEESP - Voor welke fusievariant de Tweede Kamer ook kiest, de gemeente Naarden wil de bouwgrond in de Bloemendalerpolder hebben. De Naardense partijen voelen daarom niets voor een fusie zonder Weesp zoals die is voorgesteld door de VVD in de Tweede Kamer.

De liberalen willen dat daarbij de bouwgrond in de Bloemendalerpolder van Muiden naar Weesp gaat. Daarmee is het draagvlak voor de GV3-variant in Naarden afgebrokkeld.

Maar een meerderheid in de raad spreekt zich nog steeds niet uit voor de GV4, met Weesp. Dat echter, is van geen enkele politieke waarde. De keuze die nu voorligt is GV4 of GV3 volgens amendement VVD, zoals dat is besproken in de Tweede Kamer.

Dat blijkt uit de vergadering van alle fractievoorzitters in Naarden, gisteravond. Volgende week bepaalt de gemeenteraad het definitieve standpunt. Naarden heeft geen ruimte meer voor nieuwbouw op haar eigen grondgebied. 

Eerder al spraken Weesp en Muiden zich uit voor de herindeling zoals het kabinet dat voor ogen heeft: de GV4 van Bussum, Naarden, Muiden en Weesp. Ook de provincie zit op deze lijn.

De gemeenten in de regio spreken zich opnieuw uit over de herindeling op verzoek van minister Spies van Binnenlandse Zaken.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant