Afbeelding

FC Weesp houdt kans op deelname play-offs

Algemeen

WEESP - Een rare apotheose voor FC Weesp. Door de goede resultaten van de laatste maanden houdt de ploeg kans op de eerste klasse. Door de zege van zondag op DHSC (6-0) staat de ploeg er goed voor om de play-offs te halen.

FC Weesp kwam zondag zonder problemen langs DHSC. De tegenstander kreeg geen enkele kans en FC Weesp creëerde aanval na aanval. Vlak voor rust stond het 2-0 door goals van Thijs Visser en Rick van den Burg. FC Weesp kon na de thee werken aan het doelsaldo en scoorde nog 4 keer; Roy Bruil, Buddy Buddenberg (2x) en Jasper Spanjerberg maakten ze.

Als FC Weesp volgende week ook de zege pakt, mag de ploeg dus naar de play-offs en houdt de club kans om te promoveren naar de eerste klasse. Dat zou de club nog een naar staartje opleveren. Karel Knaap, de komende coach van de Weespers, heeft geen papieren om een eersteklasser te coachen. Volgens de regels van de bond zou Knaap dan alleen het eerste jaar voor de ploeg kunnen staan. Daarna zou er een probleem ontstaan.

Zaterdagelftal vecht voor klassebehoud

Zoals verwacht moet de zaterdagploeg van FC Weesp klassebehoud gaan zekerstellen met play-offs. Het lot over de Weesper derdeklasser werd zaterdag geveld door koploper De Meern: 2-1.

FC Weesp kwam vlak voor rust verrassend op voorsprong, maar moest na sterk voetbal en een spannende slotfase alsnog genoegen nemen met een nederlaag. De koploper stelde de eerste plaats zeker door met een strafschop en een goal alsnog de zege te pakken.

Nederlaag voor voetbaldames

Een verwachte laatste nederlaag voor de voetbalsters van FC Weesp zondag. De Weespers troffen het veel te sterke OSV en moesten ook deze keer genoegen nemen met een grote marge: 2-7.

Het spel van de Weespers was geen moment slecht, maar OSV was FC Weesp telkens een paar stappen voor. Dat zorgde halverwege al voor 0-4. Na de rust kwamen er toch twee Weespers goals. Topscorer Tess Brunekreef kon twee keer scoren voor FC Weesp.