Zijaanzicht van de nieuwe brug
Zijaanzicht van de nieuwe brug

Ontwerp lokale brug over de Vecht gepresenteerd

Algemeen

WEESP - Het ontwerp van de nieuwe brug over de Vecht voor het lokale verkeer is gisteravond gepresenteerd. De brug bij Muiden moet in maart 2014 worden opgeleverd en komt bij de rotonde van de oprit van de A1 te liggen.

De voorbereidingen voor de bouw van de brug beginnen deze zomer. De brug is omstreden, tot op het laatste moment probeerde de gemeente Muiden een aparte tunnel onder de Vecht door te krijgen. De brug maakt deel uit van het project Weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Ernaast komt het aquaduct voor de verbrede A1.

De brug is uitsluitend voor lokaal verkeer. "De nieuwe brug heeft enkele bijzondere details: in het hekwerk komt de naam van de brug te staan en de onderzijde biedt ruimte voor het plaatsen van een gedicht. Als voorbeeld staat er in de ontwerpen nu een gedicht over de Vecht van de negentiende eeuwse dichter Jacob Nicolaas Bastert", aldus het verantwoordelijke Bureau voor Gebiedscommunicatie. Dat bureau is ingehuurd door de provincie om de communicatie te verzorgen. 

In de brug komt een gedicht
In de brug komt de naam
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant