Afbeelding

Onderwijsprijs voor menstruatieonderzoek

Algemeen

WEESP - Twee leerlingen van het Vechtstede College hebben de KNAW Onderwijsprijs 2012 in de wacht gesleept. Het gaat om Naomi Lagerweij en Nienke Schalij. De jury was erg onder de indruk van hun onderzoek naar het effect van placebopillen tegen menstruatiepijn.

De twee VWO-leerlingen krijgen de prijs volgende week dinsdag in Amsterdam uitgereikt. De prijs bestaat uit een studiebeurs van 1.500 euro, een culturele trip voor de begeleidende docent en een plaquette voor de school. Rector Jan Verhulst is trots op de meiden: "Dit is niet zo maar een prijs. Hun werkstuk is beoordeeld door zestien topwetenschappers."

Lagerweij en Schalij hebben met een experiment weten aan te tonen dat placebopillen tegen menstruatiepijn een significant positieve werking hebben. Hun onderzoek valt in het profiel Natuur en Gezondheid. Per profiel zijn er drie werkstukken uitgekozen, twaalf in totaal. De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de initiatiefnemer van de prijs, ontving 428 inzendingen. Met de prijs wil de academie leerlingen enthousiast maken voor een wetenschappelijke studie.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant