Afbeelding

Teamspirit leidt tot winst Oberon

Algemeen

WEESP - De volleybalsters van Oberon hebben vrijdag met 3-1 gewonnen van AVV Keistad 3. De Weespers hebben voor ieder punt moeten vechten. Het was de juiste teamspirit die volgens speelster Ester Zoutberg tot de overwinning heeft geleid.

Oberon begon wat onwennig aan de wedstrijd. De coach was er niet, de aanvoerster was afwezig en met zeven spelers was er geen enkele wissel mogelijk. Maar misschien omdat er niets of niemand was om op terug te vallen, was het teamgevoel bij de Weespers heel sterk.

Weesp won de eerste set ruim, met 25-18, maar moest de tweede set met een nipte nederlaag van 25-27 uit handen geven. Door te knokken en op de juiste momenten snoeihard aan te vallen, werden de derde en vierde set door Weesp gewonnen met 25-18 en 27-25. Zoutberg: "AVV Keistad 3 is een jong team vol bravoure. Maar uiteindelijk leidden onze stabiliteit en degelijkheid tot de overwinning. Het was een ontzettend spannende wedstrijd, voor beide partijen – ook voor het publiek."

De meiden hebben Jolien Meijer na afloop uitgeroepen tot 'Vrouw van de wedstrijd'. "Ze moest even op gang komen, maar in de laatste twee sets was ze supergoed aan het blocken." 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant