'Minister bezuinigd fors op spoorplannen Amsterdam-Alme'
'Minister bezuinigd fors op spoorplannen Amsterdam-Alme'

'Minister schrapt 200 miljoen voor verbetering spoor Amsterdam - Almere'

Algemeen

WEESP - Er wordt 200 miljoen euro bezuinigd op het plan om het treinverkeer tussen Schiphol, Amsterdam, Lelystad en Almere (OV-SAAL) te verbeteren. Dat laten ingewijden vandaag aan het AD weten. In Weesp is de mogelijke vervanging van de spoorbrug over de Vecht onderdeel van de plannen.

Minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen moet 250 miljoen euro per jaar bezuinigen, zij wil daarom tientallen kostbare weg- en spoorprojecten schrappen of uitstellen. Bestuurders van provincies en grote steden zijn gisteren ingelicht. Die kunnen de komende weken op het voorstel reageren en met alternatieven komen. 

Onderdeel van het project OV-SAAL is de keuze die dit jaar wordt gemaakt tussen het aanleggen van een nieuwe lijn door het IJmeer of het verbeteren van de huidige spoorlijn tussen Almere en Amsterdam (langs Weesp). Wordt er voor die laatste optie gekozen dan neemt het aantal treinen langs Weesp fors toe.

Het is nog niet bekend wat de gevolgen zijn van de aangekondigde bezuinigingen. 

Naast het korten van het project OV-SAAL lopen volgens de ingewijden de plannen voor de verbreding van de A1 ook vertraging op. 

De brug over de Vecht is een essentieel onderdeel
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant