Afbeelding

PostNL stelt beslissing over Weesp uit tot 1 juni

Algemeen Dossier: Discussie Domijn-terrein

WEESP - PostNL neemt voorlopig nog geen beslissing of zij naar Weesp willen komen. Zij hebben bij de gemeente aangegeven dat zij uiterlijk 1 juni met een antwoord komen of zij een postsorteercentrum willen bouwen aan de Bloemendalerweg. 

Vrijdag zijn er gesprekken geweest met de gemeente. In die gesprekken heeft PostNL aangegeven Weesp nog steeds te zien als een serieuze vestigingsplaats, maar wel langer nodig te hebben voor de beslissing.

Het is weer uitstel. De gemeenteraad begon donderdag al te morren dat er nog geen beslissing was. De gemeente Weesp verliest half maart namelijk het recht van eerste koop op het Domijn-terrein.

ABC-constructie
PostNL is een belangrijke aanjager voor de ABC-constructie van de herontwikkeling van het Domijn-terrein. Dat terrein is nu nog in handen van het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (A) die het wil verkopen. De gemeente Weesp (B) wil het kopen om het meteen weer door te verkopen aan ontwikkelaars verenigd in de Ontwikkelmaatschappij (C). Die maatschappij heeft een investeerder nodig, een rol die is bedacht voor PostNL.

Wethouder Christian Zierleyn noemde eerder de komst van PostNL een 'absolute voorwaarde' voor de herontwikkeling.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant