Afbeelding

Raad wil weer praten over verkoop aan Domijn

Algemeen Dossier: Discussie Domijn-terrein

WEESP - In een extra vergadering gaat de raadscommissie zich volgende week buigen over de toekomst van Het Domijn. Omdat PostNL en projectontwikkelaars maar op zich laten wachten en de kunstenaars van Het Domijn staan te springen om het terrein zelf te kopen, wil de raad er nog een keer over praten.

Dat heeft de raadscommissie gisteravond besloten. Zij kwamen niet meer toe aan de behandeling van de toekomst van het terrein aan de Bloemendalerweg.

Ook gisteravond drongen de kunstenaars van Het Domijn weer aan op een snel besluit. "Wij worden steeds van het kastje naar de muur gestuurd. Wij hebben het geld, de kennis en een plan om het terrein te ontwikkelen. Verkoop ons het terrein", zo zei inspreker Irène Lesparre van Het Domijn. 

Het terrein van Het Domijn is op dit moment in handen van het Rijk. Die wil het verkopen. De gemeente heeft al een bod op de grond gedaan. De vraag is alleen aan wie de gemeente het terrein gaat verkopen: aan projectontwikkelaars (de Ontwikkelmaatschappij) of rechtstreeks aan de kunstenaars van Het Domijn.

Er is nu nog een afspraak met de projectontwikkelaars, maar er wordt openlijk getwijfeld of die afspraak niet opengebroken moet worden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant