Afbeelding

Ouders Jozefschool luiden noodklok

Algemeen

WEESP - De ouders van de Jozefschool luiden de noodklok. In een lange brief naar de gemeenteraad uitten zij deze week hun zorgen over de dreigende verhuizing van de basisschool naar gebouw Papelaan 99. Nog steeds is er geen oplossing voor het ruimtegebrek.

Probleem blijft het niet door kunnen gaan van de bouw van semipermanente lokalen achter de Laurentiuskerk na bezwaar uit de buurt. De bestaande noodlokalen van de school moeten binnenkort verdwijnen en een acuut ruimtegebrek dreigt. De gemeente wil daarom het oude schoolgebouw aan de Papelaan inzetten als noodlocatie. Uiteindelijk moet de hele Jozefschool naar de nieuwbouwwijk Bloemendalerpolder verhuizen.

De ouders van de school zien dat niet zitten. Zij stellen dat het gebouw Papelaan 99 verouderd is, de luchtkwaliteit niet op orde is en dat de route onveilig is omdat er geen stoplichten meer staan op de kruising Papelaan/Plataanlaan. Dat was wel het geval toen de Van der Meulen-Vastwijkschool van de locatie gebruik maakte.

In de brief roepen de ouders de gemeente op om toch nog eens naar het plan van semipermanente lokalen achter de kerk te kijken. Volgens hun kan met de bezwaarmaker best overeenstemming worden bereikt en kan er ook nog op de locatie zelf worden geschoven. 

Een grote groep ouders heeft al aangekodigd woensdagavond naar het stadhuis te gaan. Een delegatie spreekt dan in tijdens de raadscommissie. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant