Schets voor nieuw winkelcentrum. Schets: Architectenbureau Van der Goes
Schets voor nieuw winkelcentrum. Schets: Architectenbureau Van der Goes

Plan voor eigentijds Hogeweij

Algemeen

WEESP - Winkelcentrum Hogeweij moet een mooi, eigentijds winkelcentrum worden. Eigenaar Maatschap Hogeweij presenteert in het WeesperNieuws woensdag de plannen voor de opknapbeurt. 

Het schetsontwerp is gemaakt door architectenbureau Van der Goes uit Hilversum in opdracht van de Maatschap Hogeweij. Berry Janmaat van de Maatschap laat het zien om een duidelijk signaal af te geven aan de gemeenteraad. 

De raadscommissie sprak vorige week over de structuurvisie waarin een totaalbeeld wordt geschetst van hoe Weesp er over 25 jaar uit moet zien. Daarin staan voor het winkelcentrum twee 'perspectieven': opknappen of terugbrengen tot een buurtsupermarkt (en bij het station een nieuw buurtwinkelcentrum bouwen). 

Janmaat was bij die raadscommissie aanwezig en het stoorde hem dat zijn vergevorderde plan niet genoemd werd. Hij noemt het onverantwoord om een miljoeneninvestering te doen in een winkelcentrum dat de gemeente misschien wel weg wil hebben. "Daarom zegt ik luid en duidelijk: de Maatschap kiest voor de prachtige locatie waar wij nu zitten én het behoud van de huidige omvang van het winkelcentrum."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant