Afbeelding

Artikel50 wil Weesper gemeenteraad in

Algemeen

WEESP - Voormalig PVV-Statenlid Gerton van Unnik wil meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen in Weesp. Met de partij Artikel50 verwacht hij goed te kunnen scoren. 

De Weesper mikt op PVV-stemmers. "Bij de Kamerverkiezingen bleek de PVV in Weesp de derde partij. Er zijn dus veel politiek ontheemden", zegt hij in het WeesperNieuws van deze week. 

Van Unnik heeft een verkiezingsprogramma met tien punten gemaakt. Hij pleit voor onder meer bindende lokale referenda, gratis parkeervergunningenen voor binnenstadbewoners en een verbod op hoofddoekjes en andere religieuze uitingen voor medewerkers van de gemeente. Ook wil Van Unnik dat Weesp de goedkeuring voor de nieuwe moskee aan de Nijhoffstraat terugdraait.

De deelname van Artikel50 aan de gemeenteraadsverkiezingen in Weesp is nog niet helemaal rond. Aan de statuten, benodigde verklaringen, ondersteuningen en de kieslijst wordt nog gewerkt. 

Van Unnik werd in 2011 namens de PVV gekozen tot lid van Provinciale Staten in Noord-Holland. Anderhalf jaar en een hoop gedonder later stapte hij op.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant