Afbeelding

Laurentiuskerk mag met Kerstmis nog eenmaal schitteren

Algemeen

WEESP - De Laurentiuskerk biedt deze kerst voor de laatste keer onderdak aan zo'n 1000 Weespers die de nachtmissen bijwonen. De rooms-katholieke parochie vertrekt begin volgend jaar.

Volgend jaar viert de parochie kerst in een nieuw onderkomen in de voormalige Apostolische kerk aan de Troelstralaan. En hoewel de parochieleden met een bezwaard hart afscheid nemen van hun geliefde gebouw, overheerst het begrip. Gerard Tijssen is koster en vicevoorzitter van de parochie Levend Water, zoals de parochie van de Laurentiuskerk heet na de fusie met de Sint Nicolaaskerk in Muiden.

Tijssen vertelt deze week in het WeesperNieuws: "Alle parochianen zijn het erover eens dat we als parochie geen keus hadden en dat het besluit om dit kerkgebouw te verlaten een goede is. Met de terugloop van het aantal parochianen is dit gebouw simpelweg veel te groot. We krijgen het haast niet meer warm gestookt en de verwarmingskosten zijn dan ook veel te hoog. Het onderhoud van het gebouw is ook niet meer voor ons op te brengen, zeker nu we niet langer de verzakking van het gebouw door verrotting van de palen kunnen negeren. De kosten van het herstel van de fundering zijn al onoverkomelijk en dan moet het gebouw nog gerestaureerd."

Lees het hele verhaal in het WeesperNieuws van deze week

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant