Afbeelding

Automatenkabinet wellicht naar postkantoor

Algemeen

WEESP - Jelle Zijlmans wil zijn Weesper Automatenkabinet overdoen aan de stad Weesp. Voorwaarde is dat de gemeente voor huisvesting en exploitatie zorgt. Het voormalige postkantoor aan de Oudegracht is in beeld als nieuwe locatie.

Het Weesper Automatenkabinet is gevestigd aan de Middenstraat. Deze tentoonstelling van zo'n 150 werkende speelautomaten is met zo'n tienduizend bezoekers per jaar een van de grootste trekpleisters van Weesp. 

Oprichter en eigenaar Jelle Zijlmans (65) wil stoppen. In China en Japan zijn kopers te vinden, zegt Zijlmans, maar het liefst wil hij zijn collectie in Weesp houden. Zo ontstond het idee om het Automatenkabinet aan de gemeente over te doen. 

Postkantoor
Het voormalige postkantoor aan de Oudegracht zou een mooie locatie zijn. Het pand staat al langere tijd leeg en biedt meer ruimte. "In de Middenstraat kan ik slechts 150 van mijn 500 automaten kwijt", aldus Zijlmans in het WeesperNieuws. Hij zegt dat er met investeerders wordt gesproken.

Wethouder Frida Dasselaar zou dolgraag toehappen, maar heeft geen geld. "Misschien kunnen we hier subsidies voor aanboren, dat onderzoeken we nu", zegt ze.

* Lees hier het interview met Jelle Zijlmans in het WeesperNieuws
* Beluister hier Zijlmans' toelichting op Radio Weesp


Het Weesper Automatenkabinet aan de Middenstraat


Het voormalige postkantoor aan de Oudegracht

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant