Afbeelding

IVW hamert op werkgelegenheid

Algemeen

WEESP - Bedrijvenvereniging IVW roept de politiek in Weesp op meer belang te hechten aan het midden- en kleinbedrijf. Volgens voorzitter Wim Zagt kan de gemeente meer doen om de werkgelegenheid te behouden of uit te breiden. 

Bij veel politieke partijen in Weesp staat het bedrijfsleven van Weesp er niet goed op, vindt Zagt. Hij is teleurgesteld dat het vorig jaar niet lukte om Action en PostNL in Weesp te laten vestigen. Dat zou samen 300 banen hebben opgeleverd. "De meerderheid van de gemeenteraad ging in het afgelopen jaar niet voor de economie. Terwijl werkgelegenheid voor heel Weesp heel belangrijk is", aldus Zagt.

De IVW-voorzitter wijst naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart. "Niet alleen de directeuren, maar ook de werknemers in Weesp willen weten wat de partijen beloven op het gebied van het lokale bedrijfsleven. Het raakt tenslotte hun baan."

Positief
Zagt is positief over 2014. Hij signaleert dat de economie weer in de lift zit en verwacht dat het Weesper bedrijfsleven daar meteen van profiteert. Hij hoort van de makelaars dat er een voorzichtige toename is in de vraag naar kantoorruimte.

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant