Edwin Hoving en burgemeester Horseling zetten hun handtekening
Edwin Hoving en burgemeester Horseling zetten hun handtekening

We Have start 2014 met overeenkomst nieuwe accommodatie

Algemeen

WEESP - Handbalvereniging We Have is het nieuwe jaar goed begonnen. De club hield vrijdag de nieuwjaarsreceptie en gebruikte deze bijeenkomst ook voor de ondertekening van de overeenkomst voor de nieuwe accommodatie. 

Met deze overeenkomst is er een einde gekomen aan de onzekerheid waarin de handbalvereniging lange tijd verkeerde. Eerdere plannen sneuvelden steeds, omdat die niet in de omgeving pasten of te veel geld kostten. Dit nieuwe plan gaat wel door, omdat een herinrichting van Sportpark Vechtoever ook voordelen voor de andere sportclubs oplevert. 

We Have krijgt een nieuw onderkomen op het terrein van speeltuin Don Bosco, compleet met kleedkamer, kantine, bestuurskamer en een ruimte voor de sport-BSO. Door de verhuizing komt er ruimte vrij voor een extra hockeyveld, dat MHCW dringend nodig heeft.

Het is de bedoeling dat We Have uiteindelijk naar de nieuwe wijk Bloemendalerpolder verhuist. Daar moet een brede school komen met een sporthal erbij. In die sporthal kan We Have straks wedstrijden spelen. Ook krijgt de club in die nieuwe woonwijk een nieuwe accommodatie mét buitenveld. De accommodatie op Sportpark Vechtoever die hierdoor vrijkomt kan dan in gebruik worden genomen door tafeltennisvereniging The Victory. Bij het ontwerp wordt daar al mee rekening gehouden. 

We Have-voorzitter Edwin Hoving is blij met de ontwikkelingen: "We hebben ervoor moeten knokken, maar nu ziet de toekomst er voor We Have goed uit. 2014 had voor ons niet beter kunnen beginnen."

De bouw van de tijdelijke handbalaccommodatie aan de 's-Gravelandseweg gaat waarschijnlijk in het voorjaar van start, afhankelijk van het rapport van de welstandcommissie. We Have hoopt het gebouw voor aanvang van het seizoen 2014/2015 in gebruik te kunnen nemen. Dan moet ook het nieuwe hockeyveld klaar zijn.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant