Weesp ging in 2010 voor het laatst naar de stembus voor een nieuwe gemeenteraad.
Weesp ging in 2010 voor het laatst naar de stembus voor een nieuwe gemeenteraad.

Lijsttrekkers verzamelen zich voor aftrap

Algemeen

WEESP - Het is een traditie aan het worden. Alle lijsttrekkers verzamelen zich bij het WeesperNieuws om het glas te heffen op een sportieve verkiezingsstrijd. Vrijdag is het zover, de strijd begint. Die eindigt woensdag 19 maart bij de stembus.

Live op Radio Weesp wordt vrijdagavond om 18.00 uur de aftrap gegeven. Ook wordt de nieuwe Stadspeiling bekendgemaakt, met daarin de laatste peiling naar de zetelverdeling van de gemeenteraad als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. 

Onderwerpen
Vooruitkijkend op de gemeenteraadsverkiezingen zullen vooral bezuinigingen op de gemeentebegroting een rol gaan spelen. Weesp moet als zelfstandige gemeente de komende jaren het hoofd gaan bieden aan een aantal belangrijke nieuwe taken op het gebied van jeugdzorg, ouderenzorg en andere takken van sport in het sociale domein. Taken die worden afgestoten door het Rijk. De begroting van Weesp verdubbelt hierdoor bijna, maar de inkomsten niet.

Ook parkeren in het centrum, de reconstructie van de schansen, nieuwbouw, de toekomst van de Laurentiuskerk, wel of geen crematorium in Weesp, de fusie en de toekomst van burgerparticipatie en de wijkoverleggen zijn heikele punten.

Lijsttrekkers
Zeven partijen doen mee met de verkiezingen. Met alleen maar mannen als lijsttrekkers.
- Artikel50: Gerton van Unnik
- CDA: Jan Renzenbrink
- D66: Christian Zierleyn
- GroenLinks: Max van Dorth
- PvdA: Duncan Borst
- VVD: Alexander Bruch
- WSP: Ad van Gemert

Luister vrijdagavond live mee om 18.00 uur op Radio Weesp naar de verkiezingsaftrap op 106.5 FM en RadioWeesp.nl. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant