Een nieuwe automaat heeft al even op proef gestaan in Weesp
Een nieuwe automaat heeft al even op proef gestaan in Weesp

Toch mobiel parkeren op parkeerautomaten

Algemeen

WEESP - De nieuwe parkeerautomaten van Weesp worden aangepast. Er kan straks toch met de mobiele telefoon worden betaald.

Zo meldt de gemeente maandag. Wethouder Jean van der Hoeven liet eerder al weten dat hij in gesprek was met de producent van de automaten. Aanvankelijk zou er met de Chipknip kunnen worden betaald en niet met de mobiele telefoon. De Chipknip wordt binnenkort landelijk afgeschaft en komt nu ook niet meer terug in Weesp. 

Van der Hoeven: "De gemeente heeft voor mobiel parkeren al contacten met Yellowbrick en Parkmobile. Vóór de plaatsing van de parkeerautomaten komt er een campagne in Weesp om deze mogelijkheid onder de aandacht te brengen."

Geen cash
Er kan straks niet meer met cash geld worden betaald. Zo zit er geen geld meer in de automaten. "Dat levert bovendien een kostenbesparing op", aldus Van der Hoeven.

Kentekenparkeren
De parkeerautomaten zijn ook alvast voorbereid op kentekenparkeren. Dat betekent dat parkeerders hun kenteken invoeren en betalen, zonder dat zij een kaartje achter de voorruit hoeven te leggen. Dat systeem komt later. 

De parkeerautomaten worden aan het eind van volgende maand vervangen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant