Nieuwe gevelstenen onthuld door Jan Turenhout en Jean van der Hoeven.
Nieuwe gevelstenen onthuld door Jan Turenhout en Jean van der Hoeven.

Nieuwe huizen Papelaan zijn af

Algemeen

WEESP - De nieuwbouw aan de Papelaan is af. Dinsdag zijn de 28 nieuwe appartementen en 22 eengezinswoningen door De Woningbouw in gebruik genomen.

Met de oplevering is de hele gebied rondom de Papelaan af. Vorig jaar werd aan de overkant het appartementencomplex Meidoorneiland opgeleverd.

De nieuwe huizen aan de Papelaan zijn geïnspireerd op de oude huizenrij van voor de oorlog die er stond. Ook de oude eerste steen uit 1922 is weer onthuld. Die was bij de sloop van de oude huizen veiliggesteld. Er is ook een nieuwe steen bijgekomen.

De appartementen zijn bijna allemaal toegewezen aan oudere huurders die een huis daarvoor in Weesp opgeven. Zo hoopt De Woningbouw doorstroom in de markt op gang te brengen.

Ontevreden huurder
"Ja, onthul die steen maar. Morgen zit die onder de stront." Een huurder was het niet eens met de opening van de Papelaan.

Mevrouw Bruins heeft vorige maand een ongeluk gehad en zit in een rolstoel. Zij zegt dat noodzakelijke aanpassingen aan de stoep en haar woning niet zijn uitgevoerd. 


'Onthul maar, morgen zit die onder de stront'

Zij voerde bij de opening actie. Volgens De Woningbouw worden haar wensen wel degelijk uitgevoerd, maar kon dat op zo'n korte termijn niet gebeuren. De woningcorporatie belooft dat het in orde wordt gemaakt. 
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant