Dit weekend: Uitgelezen Weesp
Dit weekend: Uitgelezen Weesp

'Uitgelezen Weesp' voor de tiende keer

Algemeen

WEESP - Boekenliefhebbers kunnen zich dit weekend uitleven tijdens Uitgelezen Weesp. Duizenden boeken worden vrijdag en zaterdag uitgestald op verschillende locaties in Weesp

Volgens de organisatie is het aanbod weer enorm en ook enorm gevarieerd: oude, nieuwe en bijzondere boeken zijn dit weekend in ruime mate aanwezig.

Dit zijn de organisaties/ondernemers die meedoen: de Laurentiuskerk op de Herengracht heeft tweedehands boeken, grammofoonplaten en cd's. Ook de Grote Kerk in de Nieuwstraat verkoopt tweedehands boeken, grammofoonplaten en cd's. De BoekenArk op de Nieuwstad heeft een keur aan nieuwe boeken en modern antiquariaat en Lectori Salutem in de Slijkstraat verkoopt antiquarische boeken en prenten. De Kleine Prins in de Slijkstraat maakt het rijtje af.

Een rondje langs deze locaties belooft de verzamelaar urenlang snuffelplezier. Alleen al in de Grote Kerk zijn straks 15.000 boeken te vinden, zo laat organisator Marien Westrate weten. "Die staan nu nog in een schuur bij een boer, gelukkig al wel gerubriceerd. Het is straks een kwestie van uitstallen. We hebben al een plattegrond met welke rubrieken waar komen." 

Op vrijdag wordt de boekendag gehouden van 12.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag is de boekenmarkt van 10.00 tot 16.00 uur. Ter promotie lopen er vier levende boeken door de winkelstraten van Weesp. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant