De locatie aan de Hogeweyselaan waar Action belangstelling voor toonde
De locatie aan de Hogeweyselaan waar Action belangstelling voor toonde

Waarom is er nog geen Action in Weesp?

Algemeen

WEESP - Het uitblijven van een vestiging van Action in Weesp komt vooral door Action zelf. Er zijn allerlei mogelijkheden om een vestiging te openen, maar Action wil nu net datgene dat niet mag. 

Dat laat wethouder Zierleyn van Economische Zaken desgevraagd weten. 

Het winkelbedrijf deed eind 2011 een verzoek om een megastore te vestigen aan de Hogeweyselaan. De winkeliersorganisatie WDO protesteerde uit vrees voor leegloop van het centrum. Sindsdien zijn er allerlei onderzoeken en gesprekken geweest.

Action op bedrijventerrein
Action mag op het bedrijventerrein een winkel openen van minimaal 1500 vierkante meter. Er mag echter op het bedrijventerrein geen food worden verkocht. Daarmee wil de gemeenteraad het winkelgebied in de binnenstad beschermen. Volgens de wethouder wil Action naar het bedrijventerrein komen in combinatie met een supermarkt - en dat mag dus niet.

Action in binnenstad
Oriënterende gesprekken over een Action bij de nieuwe Albert Heijn aan de Achtergracht leverden niets op. De huurprijs ligt daar hoger dan op het bedrijventerrein. Een Action in de Weesper binnenstad wordt door de WDO wél toegejuicht.

Het winkelbedrijf wil er niks over kwijt. 

Zie ook ons dossier Megastore Action Weesp

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant