Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Cirkel betaald parkeren wordt niet groter

Algemeen

WEESP WSP, VVD en CDA hebben het eendrachtig voor elkaar gekregen dat het vergunningengebied voor betaald parkeren niet wordt uitgebreid. Of dit daadwerkelijk betekent dat deze er niet komt, is echter niet helemaal aan de raad. Daar gaat ook de financieel toezichthouder over en die gaat nog voor de fusie met Amsterdam op 24 maart onderzoeken of het besluit kan worden omgezet in beleid.

De drie partijen kwamen op initiatief van de WSP met een amendement op een voorstel van het dagelijks bestuur om het gebied met betaald parkeren uit te breiden. Alle drie gaven er blijk van dat ze het gebied nu al te groot vinden - het centrum is wat hen betreft wel voldoende - en nu zagen ze de kans om een bommetje te leggen onder het parkeerbeleid. Bij de stemming bleek de duidelijke scheidslijn in de raad: WSP, VD en CDA waren voor en GroenLinks, D66, PvdA en WEN - zeg maar het linkse blok - waren tegen.
In het amendement dat werd overgenomen door de raad staat ook dat het tarief voor een tweede bewonersvergunning 40 euro per half jaar word (in plaats van 100 euro per jaar nu) en dat het dagtarief op het P+R terrein bij het station komt te vervallen en een nachttarief wordt ingevoerd van 7,50 euro.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant