Bacolod, de Filipijnse stad waar Robert Mons werd neergestoken.
Bacolod, de Filipijnse stad waar Robert Mons werd neergestoken.

Weesper vermoord op de Filipijnen

Algemeen

WEESP - De 51-jarige Robert Mons uit Weesp is vorige week op de Filipijnen overleden aan de gevolgen van een steekpartij. Dat bevestigt zijn broer Joop Mons. 

Robert Mons ging geregeld op vakantie naar de Filipijnen. Hij had daar zelfs een kleine woning. Vorige week ging een nog onbekende man hem in de stad Bacolod met een mes te lijf. De Weesper werd maar liefst negen keer gestoken, onder meer in buik, borst en hoofd. "Hij heeft nog drie dagen in kritieke toestand in het ziekenhuis gelegen, maar helaas heeft hij het niet gered. Vrijdag is Robert aan zijn verwondingen bezweken", vertelt broer Joop ontdaan.

Wat er aan de steekpartij ten grondslag ligt, is niet duidelijk. Volgens De Telegraaf zou Mons Filipijnse ex-vriendin een huurmoordenaar hebben ingehuurd, omdat zij niet kon verkroppen dat de Weesper hun relatie had verbroken. Broer Joop weet daar niets van: "Ik wil de waarheid wel graag boven tafel hebben, maar eerst is het van belang dat Roberts stoffelijke resten naar Weesp komen. Het is een corrupt land. Als ik moeilijk ga doen, gaan zij vast ook moeilijk doen en dan kunnen we misschien niet eens een uitvaart organiseren."  

De stoffelijke resten van Robert Mons komen waarschijnlijk zondag aan in Nederland. Een kennis van Robert die ook op de Filipijnen zat, begeleidt het transport. In Weesp worden ondertussen ook allerlei zaken geregeld, vertelt Joop. "Zijn ex-vrouw, zijn buurvrouw, vrienden; iedereen probeert wat te doen. Daar ben ik heel dankbaar voor, want ik ben door dit hele gebeuren behoorlijk van slag." 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant