Afbeelding

Fietsen tot je honderdste: Doortrappen-ochtend

Algemeen

WEESP Gezond en fit blijven tot je honderdste? Op vrijdagochtend 7 oktober organiseren Doortrappen, Versa Welzijn en Toerfietsclub Weesp het evenement ‘Doortrappenochtend’ voor 55-plussers in Weesp. Neem je eigen fiets mee.

De dag start om half tien met koffie en thee en een fietsgesprek waarin jij kunt vertellen waar je tegenaan loopt in het verkeer. De professionals van Doortrappen beantwoorden ieders vragen en geven advies om veiliger en zelfverzekerder te fietsen. Het evenement vindt plaats op het Sportpartk aan de  Papenlaan 126 in Weesp en is bedoeld voor 55-plussers met een elektrische fiets of normale fiets die veilig willen blijven fietsen.

Test je verkeerskennis met de fietsquiz en leer alles over nieuwe verkeersregels, de e-bike en handige hulpmiddelen. Laat vervolgens je fiets checken door een fietsenmaker. Werken je remmen nog wel goed en staat je zadel goed afgesteld? Gratis monteren van fietsspiegels hoort erbij. Als je je fietsvaardigheid écht wil verbeteren, kun je trainen op het fietsparcours of samen een rondje fietsen met een fietsgroep. Zo ben jij helemaal klaar om ook in jouw eigen omgeving veilig op de pedalen te stappen! Om 12:30 is het evenement afgelopen. 

Meedoen? Dan graag vooraf per mail aanmelden bij Bastiaan Tuenter: btuenter@versawelzijn.nl.. Bastiaan is de buurtsportcoach van Versa Weesp en organiseert in die hoedanigheid een tweewekelijkse fietstocht voor de niet meer zo piepjonge fietser. Mocht het doortrappen naar meer smaken dan is er via hem een vervolg mogelijk met een hoog sociaal gehalte: samen (blijven) fietsen en mensen ontmoeten. 

Gezocht: De beste doortrapper van Weesp

Veel ouderen in Amsterdam fietsen nog en blijven daardoor langer vitaal. Dat is bijzonder mooi en daar mag best wel eens aandacht aan geschonken worden. Gemeente Amsterdam en het lokale Doortrappen-team zijn daarom ook in Weesp op zoek naar de ‘beste Doortrapper’ om hem of haar in het zonnetje te zetten. Op dit moment is de zoektocht nog in volle gang. Dus ken of ben jij een vitale oudere fietser (55+) die nog regelmatig op de fiets stapt of een bijzonder fietsverhaal heeft? Dan kan je deze persoon tot 14 oktober per mail nomineren. Alle informatie is te vinden op www.doortrappen.nl/bestedoortrapper.

Over Doortrappen
Veiliger fietsen tot je 100ste, dat is het motto van het initiatief Doortrappen dat opgezet werd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Je kunt bij Doortrappen terecht voor tips om veiliger te fietsen, leuke fietsverhalen, oefeningen om FietsFit te worden en nog veel meer. Bekijk bijvoorbeeld video’s over verschillende soorten versnellingen of gebruik de Keuzewijzer Fiets om uit te vinden welke fiets het beste bij jou past. Ook organiseert Doortrappen evenementen en fietsgroepen voor fietsliefhebbers die liever samen op de pedalen staan.Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant