Een pimpelmees weg naar de voedertafel
Een pimpelmees weg naar de voedertafel Foto: Natuurmonumenten Annie Keizer

Twee Winterwandelingen bij Natuurmonumenten

Algemeen

‘s GRAVELAND Wat is er fijner dan een winterse boswandeling? Bij Natuurmonumenten in ‘s Graveland heb je keuze uit een programma met of zonder kinderen.

Kinderwandeling door het winterbos:
Wandel op zondag 11 december mee met de boswachter over de buitenplaatsen van ‘s-Graveland. Deze gezinswandeling is speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar en duurt anderhalf uur. Ga samen met de boswachter op ontdekkingsreis door de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh. Neem je camera mee om onderweg foto’s te maken.

In de winter is het koud en is er minder voedsel te vinden voor de dieren. Hoe komen ze aan voldoende voedsel? Hoe houden zij hun huisje lekker warm? De boswachter weet antwoord op al je vragen. Zorg dat je een tasje bij je hebt voor bijzondere vondsten. In het bezoekerscentrum krijgen de vondsten een plek in de interactieve natuurwand.

Handig om te weten
Dit is een gezinsexcursie, zowel volwassenen als kinderen melden zich aan als deelnemer.
Deze activiteit is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.
Koop van tevoren je tickets online op www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek
Honden kunnen niet mee. Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, 1243 JJ ‘s-Graveland
Voor vragen: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 035 - 656 30 80
Datum en tijd: Zondag 11 december 2022 van 11.00 uur tot 12.30 uur
Prijzen: Volwassenen: lid € 7.00, niet lid € 10.00 Kinderen: lid € 3.50, niet lid € 5.00

Winterwandeling over de buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh
Wandel op zondag 11 december mee met de boswachter over de winterse buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh in ‘s-Graveland. Deze activiteit, speciaal voor volwassenen, duurt ongeveer 1,5 uur.

De ’s-Gravelandse buitenplaatsen kennen een boeiende geschiedenis. Wat in de 17e eeuw begon als investering van rijke Amsterdamse kooplieden in ontgonnen heidegebied, groeide door de eeuwen heen uit tot een prachtig historisch natuurgebied met statige landhuizen op parkachtige landgoederen.

De huidige landhuizen zijn gebouwd aan het einde van de 18e eeuw. Vanaf het begin van de 19e eeuw zijn de tuinen van deze landgoederen aangelegd in de Engelse landschapsstijl. De belangrijkste kenmerken zoals slingerende paden, waterpartijen, kronkelende beekjes en glooiende heuvels, zijn nog volop in het landschap aanwezig. Tot op de dag van vandaag is het dan ook nog steeds een geliefd en gekoesterd landschap met een overdaad aan flora. De excursie staat in het teken van de cultuurhistorie van de twee buitenplaatsen, de bewoners, het bijzondere landschap en de rijke historie van de tuinen.

Handig om te weten
Deze activiteit is gericht op volwassenen.
Koop van tevoren je tickets online op www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek
Honden kunnen niet mee. Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, 1243 JJ ‘s-Graveland
Voor vragen: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 035 - 656 30 80
Datum en tijd: Zondag 11 december 2022 van 10.30 uur tot 12.00 uur
Prijzen: Lid € 10.50, niet lid € 15.00

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant