Afbeelding

Houd de dief - laat je fiets graveren

Algemeen

WEESP - Uit een politieanalyse is gebleken dat er in Weesp veel fietsendiefstallen plaatsvinden. Het Fietsdepot Amsterdam houdt het hele jaar door fiets-graveeracties om het leven van de fietsendieven moeilijker te maken. De fiets-graveerteams komen nu ook naar Weesp.

Het basisteam Amstelland Oost van de politie Amsterdam organiseert samen met de gemeente Amsterdam een fiets graveeractie op woensdag 18 januari 2022 van 12.00 uur tot 16.00 uur op het Stationsplein in Weesp. Dit is aan de zijde van de fietsenstalling bij het NS Station Weesp. De politie is aanwezig voor het geven van  advies en het beantwoorden van vragen. Voor het laten graveren van de fiets moet je een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen. Het graveren is gratis.

Je fiets laten graveren is één van de preventieve maatregelen die je kunt nemen tegen fietsendiefstal. Door de fiets te graveren worden potentiële dieven afgeschrikt aangezien de gegraveerde fiets herkenbaar is en moeilijk te verkopen. Wordt een gepersonaliseerde fiets toch gestolen en ergens teruggevonden dan is het gemakkelijker voor het Fietsdepot en de politie om de gestolen fiets bij de rechtmatige eigenaar terug te krijgen. En nog beter: teruggevonden gestolen fietsen die zijn gegraveerd en geregistreerd worden gratis thuis gebracht.

Voor meer informatie: www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/fiets/fietsdepot/fiets-graveren

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant