Steun voor mantelzorgers van dementerenden
Steun voor mantelzorgers van dementerenden Foto: Pexels

Nieuwe gespreksgroepen voor mantelzorgers dementerenden

Algemeen

WEESP In januari start Versa welzijn een nieuwe gespreksgroep voor mantelzorgers waarvan de partner lijdt aan dementie. Uit de voorgaande vier gespreksgroepen kwam naar voren dat mantelzorgers het fijn vonden om hun strijd en struggles met elkaar te delen of advies van andere krijgen die al verder zijn in deze situatie.

Bent u mantelzorger of mogelijk kent u iemand die mantelzorger is en interesse heeft? Vraagt u zich ook wel eens af hoe u het beste om kunt gaan met uw dementerende partner of naaste? Of zoekt u een manier om met uw eigen gevoelens om te gaan? En wilt u ervaringen delen met andere mantelzorgers? In samenwerking met het Centrum van Levensvragen organiseert Versa Welkzijn gespreksgroepen voor mantelzorgers van mensen met dementie. Tijdens deze gesprekgroepen komen in een veilige, laagdrempelige omgeving verschillende thema’s aanbod. Centraal staat het uitwisselen van ervaringen om zo van elkaar te leren. Thema’s die in de gesprekgroep aanbod komen zijn onder meer omgang met gevoelens van schuld, schaamte of verlies aan zingeving in het leven, verhuizing van een dementerende partner/naaste, omgang met een zieke partner en omgang met de eindigheid van het leven. 

De bijeenkomsten zijn op maandagen 9, 16 en 23 en 30 januari, van 13:15 tot 14:45 uur. Inloop vanaf 13:00 uur. Plaats van handeling is Versa Welzijn, Papelaan 99, Weesp. Indien u aan deze gespreksgroep wilt deelnemen, dan dient u zich vooraf aan te melden door u op te geven bij Susan Wognum (swognum@versawelzijn.nl/ tel: 06-20311867). Voor inhoudelijke vragen of overleg kunt u een bericht sturen naar c.kooijman@stichtingquestio.nl. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant