Steun voor mantelzorgers van dementerenden
Steun voor mantelzorgers van dementerenden Foto: Pexels

Gespreksgroep voor mantelzorgers

Zorg

WEESP - Zorgen voor je partner of een naaste met dementie, dat doe je met liefde, maar dat wil niet zeggen dat het niet loodzwaar is. Of eenzaam. Steun van lotgenoten kan voor mantelzorgers veel verlichting geven. Versa Welzijn organiseert in januari een nieuwe serie gespreksgroepen. Ontmoet mensen die je strijd herkennen en je zorgen delen.

Ben je zelf mantelzorger of ken je iemand die mantelzorger is en wel een steuntje in de rug kan gebruiken? Vraag je je wel eens af hoe je het beste om kunt gaan met je dementerende partner of naaste? Zoek je een manier om met de eigen gevoelens om te gaan? Wil je ervaringen delen met andere mantelzorgers?

In samenwerking met het Centrum van Levensvragen organiseert Versa Welzijn gespreksgroepen voor mantelzorgers van mensen met dementie. Tijdens deze gespreksgroepen komen in een veilige, laagdrempelige omgeving verschillende thema’s aanbod. Centraal staat het uitwisselen van ervaringen om zo van elkaar te leren.Thema’s die in de gespreksgroep aanbod komen zijn onder andere de omgang met gevoelens van schuld, schaamte of verlies aan zingeving in het leven, verhuizing van een dementerende partner/naaste, omgang met een zieke partner en de omgang met de eindigheid van het leven.

Praktische informatie
Datum bijeenkomsten: maandag 9, 16 en 23 en 30 januari 2023 van 13:15 uur tot 14:45 uur. Inloop vanaf 13:00 uur.
Plaats: Versa Welzijn, de Papelaan 99, Weesp.

Indien u aan deze gespreksgroep wilt deelnemen graag voor 6 januari aanmelden bij Susan Wognum(swognum@versawelzijn.nl/ tel: 06-20311867). Voor inhoudelijke vragen of overleg: cindy.kooijman@centrumlevensvragengooi.nl.
Let op: er is een beperkt aantal inschrijvingen mogelijk. Zie ook: www.versawelzijn.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant