Afbeelding

Vacatures van de Vrijwilligerscentrale (Week tegen Eenzaamheid)

Mensen

WEESP Deze week is de Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er tijdens de Week tegen Eenzaamheid extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement. Wist je dat 1 op de 10 mensen zich weleens eenzaam voelt? Het doen van vrijwilligerswerk kan helpen de eenzaamheid te verminderen.

Kun jij Max helpen wat structuur aan te brengen?

Max is 50 jaar en geïnteresseerd in de natuur en fotografie en heeft humor. Hij is op zoek naar iemand die hem kan helpen met afspraken maken (bijvoorbeeld met de tandarts/ziekenhuis) en ook mee kan gaan naar deze afspraken. Ben jij een vrouw die haar agenda zo af en toe flexibel in kan delen en Max kan helpen? Hij heeft autisme en het is fijn als je wat rust en geduld mee kan brengen.

De Zonnebloem zoekt vrijwilligers

Mensen met een lichamelijke beperking zijn vaker alleen dan ze zouden willen. Voor hen zijn persoonlijk contact en eropuit gaan niet altijd vanzelfsprekend. Zonnebloemvrijwilligers creëren momenten om naar uit te kijken en herinneringen om te koesteren. Ze gaan op bezoek, samen eropuit en organiseren activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. Doordat de nadruk steeds meer op kleinschalige en 1-op-1 activiteiten komt te liggen, zijn er steeds meer vrijwilligers nodig. De komende jaren wil de Zonnebloem er voor nog meer mensen in Weesp kunnen zijn. Daar hebben we jouw hulp bij nodig.

Bied jij een steuntje in de rug aan iemand met een psychische kwetsbaarheid?

Veel mensen met een psychische kwetsbaarheid willen het dagelijkse leven vormgeven, maar niet iedereen heeft zelf een sociaal netwerk. Als maatje van Handjehelpen bied je hulp aan kinderen en volwassenen met een psychische kwetsbaarheid én aan hun mantelzorgers. Om samen juist die ‘gewone dingen’ te ondernemen, activiteiten die betekenis geven en iemand (weer) onderdeel maken van de samenleving. Door samen een wandeling of fietstocht te maken, te koken of met een praatje bij een kop koffie kun je al veel betekenen. Als vrijwilliger kan je rekenen op (intensieve) ondersteuning vanuit Handjehelpen. Wij zoeken diverse vrijwilligers die goed kunnen aansluiten. Ben jij iemand die simpelweg een steuntje in de rug kan bieden omdat iemand is vastgelopen of dreigt vast te lopen? En snap jij dat het gewone leven mensen kan breken én helen? Dan maken we graag kennis met jou!

Meer informatie of een adviesgesprek?

Op dinsdag tussen 11.00 en 12.00 uur is er op de Papelaan 99 een inloopspreekuur om alle vragen over vrijwilligerswerk te stellen. Ook persoonlijke adviesgesprekken zijn mogelijk.

De vrijwilligerscentrale is bereikbaar op info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87. Voor alle vacatures kijk op www.vcweesp.nl

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over bovenstaand persbericht kunt u contact opnemen met Suzanne Wierenga, Coördinator Vrijwilligerscentrale via swierenga@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant