Afbeelding

Vacatures van de Vrijwilligerscentrale

Algemeen

WEESP De vrijwilligerscentrale geeft weer een overzicht van openstaande vacatures: Onze stad schoonmaken, klussen of wat extra aandacht geven? Meld je aan als vrijwilliger.

Doe mee aan World Cleanup Day 

World Cleanup Day is in 2008 in Estland ontstaan. Daar verenigden 50.000 mensen zich om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Dit simpele idee is uitgegroeid tot een wereldwijde beweging met miljoenen vrijwilligers. Zwerfafval opruimen is een activiteit geworden die mensen en groepen verbindt.

Ook Weesp doet mee aan World Cleanup Day! Wil je meehelpen Weesp een stukje schoner te maken? Vanaf het land of op het water per SUP? Dan zien we je graag a.s. zaterdag om 10.00 uur op de Stationsweg 13 (centrumzijde) of bij ‘Genieten op de Vecht’, Ossenmarkt 12a. Cleanup Day duurt tot 17 uur.

Sociale klusjesman/ vrouw gezocht

Versa Welzijn zoekt sociale klussers die samen met ons de FIXbrigade willen opzetten. Dit is zeer belangrijk en hard nodig want de gasprijzen schieten door het dak, en veel mensen komen hierdoor financieel in de problemen. Versa Welzijn is daarom begonnen met de FIXbrigade: een sociaal klusteam die bij sociale huurders gratis kleine energiebesparende maatregelen uitvoert om ‘energie armoede’ tegen te gaan. De FIXbrigade isoleert geen hele woningen, maar voert kleine maatregelen uit om de isolatie te verbeteren. Denk aan het vervangen van kitranden, plaatsen van tochtstrippen en radiatorfolie.

De bewoners van Hogewey kijken naar je uit!

Heb jij één of meer uurtjes over? En zou je graag betekenisvol vrijwilligerswerk willen doen? Dan is helpen op een van onze woningen waar 6 á 7 bewoners met dementie wonen misschien iets voor jou! Het gaat vooral om aandacht geven aan onze bewoners. Bijvoorbeeld door samen thee te drinken, een spelletje te doen, een wandeling te maken op het terrein, muziek te luisteren of te (helpen met) koken. Dit gaat altijd in overleg met de verzorgende. Een ideale tijd hiervoor is tussen 16.00 en 19.00 uur. Dit vrijwilligerswerk is zeer geschikt voor mensen die af en toe iets willen doen maar bijvoorbeeld ook voor jongeren (vanaf 15 jaar) die graag iets voor een ander willen betekenen.

Meer informatie of adviesgesprek?

Op dinsdag tussen 11.00 en 12.00 uur is er op de Papelaan 99 een inloopspreekuur om alle vragen over vrijwilligerswerk te stellen. Ook persoonlijke adviesgesprekken zijn mogelijk.

De vrijwilligerscentrale is bereikbaar op info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87. Voor alle vacatures kijk op www.vcweesp.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant