Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Vrijwilligers gezocht

Algemeen

REGIO De vrijwilligerscentrale heeft weer een aantal nieuwe vacatures klaar staan. Word jij een taalmaatje, filmploegmedewerker of gastouder voor een hulphond? Meld je dan aan. 

Versa Welzijn zoekt taalmaatjes
Ben je op zoek naar flexibel vrijwilligerswerk dat je niet teveel tijd kost maar wel veel voldoening oplevert? Dan is taalmaatje echt iets voor jou! Als taalmaatje word je gekoppeld aan iemand die graag (beter) Nederlands wil leren spreken. Het gaat vaak om statushouders. Deze mensen gaan naar een taalschool maar willen daarnaast ook hun spreekvaardigheid verbeteren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld te gaan wandelen en ondertussen te praten over van alles en nog wat. Of je ontmoet elkaar in de bibliotheek en maakt gebruik van de aanwezige boeken.

Word filmploegvrijwilliger bij Wesopa
Wil je graag vrijwilligerswerk doen én nieuwe mensen leren kennen? En houd je ook nog eens van films? Reageer dan op de vacature voor filmploegvrijwilliger bij Wesopa. Je maakt onderdeel uit van de groep die bepaalt welke films er vertoond worden en daarnaast programmeer je ook de film in de computer. 1 avond per week is er een filmvoorstelling, doorgaans op donderdag, en we vragen als minimale inzet 2 diensten per maand.

Wil jij gastgezin zijn voor een hulphond?
Hulphond Nederland zet hulphonden in bij therapie en coaching voor jongeren met ontwikkelingsstoornissen en psychiatrische problematiek. Deze Therapie-hulphonden wonen bij gastgezinnen en zijn op twee dagen per week aanwezig op een therapielocatie in de regio Amsterdam. Het gastgezin vormt een warm en liefdevol thuis, waar de honden mogen wonen, slapen en ‘gewoon’ lekker hond kunnen zijn. Wij zoeken momenteel meerdere gastgezinnen voor de regio Amsterdam en omstreken. Ben jij op zoek naar een leuke, goed opgevoede hond en kun jij deze op 2 dagen per week naar de therapielocatie brengen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Vragen over vrijwilligerswerk?
De vrijwilligerscentrale is bereikbaar op info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87. Voor alle vacatures kijk op www.vcweesp.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant