Maria en Roelf in gesprek met burgemeester Van Bochove
Maria en Roelf in gesprek met burgemeester Van Bochove

Diamanten huwelijk in Leopoldhof

Algemeen

WEESP - Roelf en Maria Harderingh-Janssen hadden vandaag een huis vol visite. De twee stapten zestig jaar geleden in Amsterdam in het huwelijksbootje en dat werd gevierd met ambachtelijk gebak van Wesselman. 

Voor burgemeester Van Bochove was het zijn eerste huisbezoek in Weesp. De familie maakte van de gelegenheid gebruik om meer over hem te weten te komen. Van Bochove zelf stelde ook volop vragen. Het werd een hartelijk gesprek. 

Schipper Roelf Haderingh - een Drent - en Maria Janssen uit de Jordaan ontmoetten elkaar op de koperen bruiloft van het echtpaar waar Maria voor werkte. De vonk sloeg over en twee jaar later trouwden ze zelf. 

Geen badkamer
Het echtpaar woonde de eerste jaren in Amsterdam in een kleine woning zonder badkamer. Vanwege gezinsuitbreiding werd dit huis te krap en verhuisde het gezin naar Weesp. Eerst naar de Meidoornflat, toen naar Aetsveld en sinds 17 jaar in een gelijksvloerse woning aan het Leopoldhof. Roelf en Maria lopen allebei slecht, maar zijn verder nog redelijk gezond. Roelf legt zo nu en dan een biljartje in De Wintertuin, Maria houdt vooral van gezelligheid binnenshuis. 

Feestje 
Ze hebben veel zin in het feestje dat zaterdag plaatsvindt in Aetsveld, in het huis van hun dochter. "Naar een sjiek restaurant gaan hoeft van ons niet zo. En nu kan ons jongste achterkleinkind er tenminste ook gewoon bij zijn", vertelt Maria. Roelf en Maria hebben drie kinderen, vijf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.    

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant