Afbeelding

PvdA wil Woonvisie aanpassen

Algemeen

WEESP - De conclusies van de Woonvisie van de gemeente Weesp moeten opnieuw worden bekeken. Zo zegt de nieuwe coalitiepartner PvdA. 

Volgens fractievoorzitter Duncan Borst kun je op basis van dezelfde feiten in de visie tot hele andere conclusies komen. De belangrijkste conclusie van de Woonvisie is nu nog dat Weesp genoeg goedkope huizen heeft en de komende jaren vooral moet bouwen in het duurdere segment. De Woonvisie wordt gebruikt als leidraad bij nieuwbouwprojecten, zoals de Bloemendalerpolder.

Volgens PvdA'er Borst sluit de Woonvisie nu vooral aan op de wensen van het vorige college dat hem heeft laten maken. "Wanneer je constateert dat er er in Weesp veel goedkope woningen zijn en je gaat als tegenwicht veel dure woningen bouwen, dan sla je het middensegment over en dan krijg je nooit de gewenste doorstroming. En als je projectontwikkelaars de vrije hand geeft, zoals nu is gedaan, dan kiezen ze natuurlijk voor winstmaximalisatie en niet voor bouwen voor Weespers of voor een gezonde gemêleerde woonwijk."

De PvdA vormt samen met de WSP en GroenLinks de nieuwe coalitie van Weesp. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant