Fort Uitermeer aan de Vecht.
Fort Uitermeer aan de Vecht.

Werk aan Uitermeer stil na klachten familie De Graaf

Algemeen

WEESP - Stichting Uiteraard Uitermeer heeft het werk aan de nieuwe sloepenhaven van Fort Uitermeer zelf stilgelegd nadat natuurliefhebbers Kees en Bianca de Graaf hebben geklaagd dat de natuur te veel wordt aangetast.

Kees en Bianca de Graaf van de Stichting Flora en Fauna Bescherming Weesp hebben bij het ministerie het verzoek ingediend om het werk gedwongen te stoppen. De stichting Uiteraard Uitermeer is in overleg met het ministerie over dit verzoek en heeft zelf op voorhand besloten het werk stil te leggen om te wachten op een uitspraak hierover. 

De bouw van de nieuwe haven was al aan de gang. Op het terrein is een nieuwe damwand geslagen. Kees en Bianca de Graaf van de Stichting Flora en Fauna Bescherming Weesp: "Omdat de oever is verdwenen, kunnen de dieren hier dus niet meer uittreden."

Er is geen sprake van een bouwstop. De aanleg van de haven begon onlangs. "Deze plek is in overleg met Natuurmonumenten uitgekozen", zo vertelt landschapsarchitect Niek Roozen. 

Vorige week liet de familie De Graaf de sloop van de brandweerkazerne stilleggen nadat zij het vermoeden hadden dat er vleermuizen in het pand zaten. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant