Afbeelding

Ymere verder met weghalen schotels

Algemeen

WEESP - Huurders van Ymere in de wijken Noord-West en Hogewey hebben het verzoek gekregen hun schotelantennes van de gevel te halen. Daarmee gaat Ymere door met het schotelantennebeleid zoals dat in 2011 door De Woningbouw werd opgestart. 

Het verzoek om de schotels weg te halen leidde in 2011 tot een hoop commotie. De zaak is zelfs bij de rechter geweest. Die bepaalde dat huurders zich aan het verzoek moesten houden. Eind vorig jaar werden huurders in de Schildersbuurt aangeschreven. Daar zijn ondertussen 34 schotels weggehaald, waarvan 6 met een juridische procedure, zo vertelt Ymere.

Wijken
Nu zijn de wijken Noord-West en Hogewey aan de beurt. Huurders die zonder toestemming een schotel aan de gevel hebben hangen worden gevraagd deze weg te halen. Desnoods gedwongen. 

Ymere
"Naast het feit dat schotelantennes helaas een stigmatiserende werking hebben waardoor de verhuurbaarheid negatief wordt beïnvloed, brengt het plaatsen van schotelantennes ook schade toe aan de woningen. Het gaat dan bijvoorbeeld om kozijnen die doorboord worden en daardoor onherstelbaar beschadigd raken, of om schade aan gevels en balkonhekken. Vervanging of herstel daarvan brengt hoge kosten met zich mee. Bovendien storen ook buurtbewoners zich aan een schotel, die het straatbeeld ontsiert", zo legt Ymere uit. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant