Afbeelding

Vechtstede heeft digi-schoolkrant

Algemeen

WEESP - "Lees jij wel eens de krant. Nee, wij ook niet ;-). Maar vanaf vandaag komt daar verandering in, namelijk: De Vechtstede schoolkrant." Zo opent de allereerste Krantine, de schoolkrant van het Vechtstede College in Weesp. Omdat wij van het WeesperNieuws deze schoolkrant met trots faciliteren, in de krant deze week aandacht voor de nieuwe schoolkrant.

"Ik vind het leuk om te schrijven. Dit is een manier om daar wat meer mee te doen", zegt Myrthe Lentz (15). Ze is een van de leerlingen in de redactie, die op dit moment verder wordt gevormd door Melanie Seuren, Nina Brackman, Isis Akkermans en Britt Bom, leerlingen van vwo 4 en 6. Elke maandag gaan ze er, na schooltijd, een uurtje voor zitten. Bovendien kunnen ze er thuis ook aan werken.

Voor de allereerste editie stapten Melanie en Myrthe naar het stadhuis voor een interview met burgemeester Bas-Jan van Bochove. 

De Krantine wordt helemaal gevuld door de leerlingen en past binnen het programma van buitenschoolse activiteiten van het Vechtstede College, net als bijvoorbeeld het Vechtstede Theater. Saskia van Oostveen en Gerben Struik zijn de docenten die de schoolredactie begeleiden.

Lees alles over de Krantine in het WeesperNieuws van deze week.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant