Afbeelding

City of Wesopa heeft vrijwilligers nodig

Algemeen

WEESP - Theater de City of Wesopa houdt zaterdag 21 maart een inloopmiddag voor potentiële vrijwilligers. Dat is niet zomaar. Voorzitter Rob 't Hart merkt dat zijn mensen tegen hun grenzen aan lopen.

"Sommige vrijwilligers draaien wel zes diensten per maand. Dat is eigenlijk te veel, het moet wel leuk blijven", aldus 't Hart.

Honderd vrijwilligers
Puur kijkend naar de getallen heeft het theater een vrijwilligersbestand waar menig organisatie jaloers op zou zijn. "We zijn in totaal met zo'n honderd vrijwilligers", bevestigt 't Hart. "Maar vergeet niet dat er bij het runnen van een theater heel erg veel komt kijken. Daarbij wordt ons programma steeds uitgebreider - zeker op het gebied van grotere evenementen - en ook de verhuur van de zaal neemt toe."

't Hart vindt het lastig om expliciet te zeggen aan wat voor vrijwilligers hij behoefte heeft: "Omdat we eigenlijk op elk gebied wel versterking nodig hebben. Ik heb liever dat mensen die willen meehelpen om het theatergebeuren in Weesp in stand te houden eens bij ons binnenstappen. En dat we dan samen kijken wat er bij iemand past."

Vacatures
Op wesopa.nl zijn wel een aantal gerichte vacatures te vinden: geluidstechnicus, lichttechnicus, zaaltechnicus, grafisch vormgever, tekstschrijver, programmeur, publieksbegeleider, faciliteitentechnicus, kassamedewerkers... "Inderdaad, zo breed is het. En ook voor de horeca kunnen we nog wel wat mensen gebruiken", vult 't Hart aan.

Inloop
De inloop is zaterdag 21 maart van 16.00 tot 17.00 uur. Het bestuur en de vrijwilligers staan klaar om belangstellenden rond te leiden en informatie te geven. Het theater hoopt op een grote opkomst.



Voorzitter Rob 't Hart merkt dat zijn mensen tegen hun grenzen aan lopen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant