Het Mamacafé in de bieb
Het Mamacafé in de bieb

Inloopochtenden schieten als paddenstoelen uit de grond

Algemeen

WEESP - Er ontstaan in Weesp steeds meer samenwerkingsverbanden vanuit de hervorming in de zorg. De inloopochtenden schieten als paddenstoelen uit de grond.

Volgens wethouder Heijstee zijn er nu al diverse voorzieningen waar Weespers gebruik van kunnen maken voor ze echt aan dure zorg toe zijn, zei ze op Radio Weesp.

Ouders
Ouders met jonge kinderen kunnen tips en ervaringen uitwisselen in het Mamacafé. Ouders van pubers kunnen terecht bij het PuberOuderCafé. Weespers die moeite hebben met het op orde krijgen van hun administratie kunnen terecht bij het spreekuur Administratie voor Elkaar.

Ouderen
Ouderen met behoefte aan sociale contacten kunnen naar de soos van het Rode Kruis, uitstapjes maken met De Zonnebloem of tijdens de inloopmiddagen van Versa Welzijn een praatje maken met de sociaal werker. Weespers met (beginnende) dementie kunnen zich in De Bibliotheek laten voorlezen en samen met hun familie het Alzheimer Café Weesp bezoeken.

Mantelzorg
Voor mantelzorgers bestaat er bij Versa een contactgroep en ga zo maar door, want er gebeurt op dit gebied nog veel meer in Weesp.

Al deze bestaande en nieuwe initiatieven zorgen ervoor dat Weespers met al hun vragen, problemen en behoeften altijd wel ergens terechtkunnen. Wat dat betreft is wethouder Heijstee nu al redelijk tevreden, hoewel ze erkent dat al deze voorzieningen en mogelijkheden misschien nog niet voldoende bekend zijn onder de inwoners van Weesp. Ze vindt dat daar nog een taak ligt voor de gemeente.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant