Ricardo Scholten.
Ricardo Scholten.

Ricardo en Deborah bij de favorieten

Algemeen

WEESP - Zij scharen zich zondag bij de favorieten voor de WeesperNieuws Triatlon: Ricardo Scholten en Deborah Schouten. Worden zij respectievelijk de snelste Weesper en Weespse?

Voor beiden geldt dat ze bezig zijn aan een superjaar. Met name op het afsluitende looponderdeel lijkt er geen maat op te staan. In de strijd om de Weesper eretitels weten ze dat hun belangrijkste concurrenten, Barry Dooper en Paula van der Pouw, vanwege blessures in het voorjaar geen optimaal jaar hebben kunnen draaien. Niettemin manoeuvreren zowel Ricardo als Deborah zich in de underdogpositie. "Barry en Paula mag je nooit uitvlakken", zeggen ze allebei.

Ricardo eindigde vorige week in Veenendaal op de Olympische afstand als tweede, Barry Dooper als derde, Tim Jacobs als vierde en Daan Jacobs als vijfde. Dat zegt veel over de vorm waarin deze Weesper toppers verkeren, maar niks over de volgorde van zondag, zegt Ricardo.


Deborah Schouten.

Wat doet Barry
"Het is afhankelijk van Barry. Hoe snel is hij zondag? Hij heeft minder kunnen trainen dit jaar, maar is nog steeds een supersportman natuurlijk. Maar ik heb niets te verliezen. Ik ga er vol voor. Als er één jaar is waarin ik die titel zou kunnen pakken, dan is het dit jaar wel. Toch is het geen hoofddoel. Mijn focus ligt op de hele triatlon van Almere, volgende week. Ik wil daar koste wat kost heel aan de start verschijnen."

Lees verder in het WeesperNieuws van deze week

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant