Jan de Wee.
Jan de Wee.

Jan de Wee overleden

Algemeen

WEESP - Jan de Wee is woensdag 2 september overleden. Dat bevestigt Arie Heijnis van Toerfietsclub Weesp. 

Jan de Wee zorgde er in het feestjaar 2005 (Weesp 650) voor dat Weesp de Wielerronde terugkreeg. Hij heeft dat evenement ook de tien jaar daarna georganiseerd. 

Anderhalve maand geleden deed De Wee een oproep in het WeesperNieuws. Hij had toen net te horen gekregen dat hij terminaal ziek was en zocht een opvolger voor het sportevenement. Of die opvolger gevonden is, is niet bekend. 

Afscheid
Ook op andere manieren was hij bezig met zijn afscheid. Zo bracht hij vorige maand zijn laatste bezoek aan het clubhuis van Toerfietsclub Weesp en had hij een afscheidsetentje met het team van de Weesper Wielerronde.

Duchenne Heroes
Tegelijkertijd maakte De Wee ook nog plannen: hij wilde 14 september naar de start van Duchenne Heroes, een wielerevenement door de Benelux. Hij wist dat de kans groot was dat hij dat niet zou halen: in juli gaven de artsen hem nog slechts enkele weken. 

Emma's Lentetoer 
Het leven van Jan de Wee draaide voor het grootste deel om de wielersport. Hij fietste zelf graag, hield geregeld toertochten voor het goede doel zoals Emma's Lentetoer en deed een paar seizoenen verslag van de Weesper Pool de France op Radio Weesp. 

Jan de Wee is 78 jaar worden. De crematie is woensdag 9 september.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant