Edo van der Meer is de winnaar.
Edo van der Meer is de winnaar.

Edo van der Meer wint WeesperNieuws Triatlon

Algemeen

WEESP - Edo van der Meer uit Sittard heeft de 26ste editie van de WeesperNieuws Triatlon op zijn naam geschreven. Hij finishte in 01:44:55. 

Van der Meer werd vooraf al veelvuldig getipt als favoriet en maakte die verwachting meer dan waar. De Sittardenaar was als eerste uit het water en wist tijdens het wielrennen en lopen die voorsprong uit te bouwen en vast te houden.



Edo van der Meer ligt continu voorop. 

Last minute
De triatleet besloot op het laatste moment mee te doen en stond daarom niet op eerder gepubliceerde startlijsten. "Ik had zo veel goede verhalen gehoord, dat wilde ik zelf toch ook wel eens meemaken. En inderdaad, de sfeer in Weesp is fantastisch", aldus de winnaar.  

Stevige wind
Ondanks het machtsvertoon zou Van der Meer niet van een makkie willen spreken: "Op de fiets was het zwaar. Langs het kanaal hadden we stevige wind tegen, ik heb echt moeten knokken. Mijn kuiten staan op springen." 



'De sfeer in Weesp is fantastisch', beaamt de winnaar. 

Omar Brons tweede
Omar Brons uit Almere finishte als tweede. Zijn tijd is 01:46:49, naar eigen zeggen zijn beste resultaat in Weesp tot nu toe, maar tevreden is hij niet. "Het ging niet super", zei hij op het Grote Plein tegen Radio Weesp. 



Omar Brons grijpt naast de titel. 

Steff Overmars derde
Derde is Steff Overmars uit Hilversum geworden met 01:47:41. Hij heeft zich wat lopen betreft de laatste tijd vooral op lange afstanden gericht en is daarom blij met zijn podiumplek. "Toen ik van de fiets kwam blokkeerde ik helemaal, ik heb nog geprobeerd om dichter bij Omar te komen, maar het verschil was te groot." 



Steff Overmars neemt genoegen met derde plek. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant