Afbeelding

Regio vangt honderd vluchtelingen op op Crailo

Algemeen

WEESP - Er komt een groep van ongeveer honderd vluchtelingen naar Crailo. Dat hebben de burgemeesters van de regiogemeenten vanmorgen besloten. Het gaat om crisisopvang voor enkele maanden. 

Een van de leegstaande panden van het voormalige asielzoekerscentrum Crailo (tussen Bussum en Laren) wordt de komende dagen aangepast voor de komst van de vluchtelingen. De groep, ongeveer veertig mannen, dertig vrouwen en dertig kinderen, wordt nu nog opgevangen in een sporthal in Kortenhoef en verbleef daarvoor in sporthallen in Laren en Kockengen. De groep verhuist aanstaande maandag naar Crailo. 

Asielzoekerscentrum
De tijdelijke huisvesting van de asielzoekers op Crailo staat los van de discussie of op een ander deel van het terrein een asielzoekerscentrum kan worden ingericht, zo benadrukken de gemeenten. Daar wordt nog verder over gesproken. 

Regionaal
De gemeenten in de regio hebben gezamenlijk besloten de vluchtelingenproblematiek aan te pakken. Hilversum heeft als de grootste gemeente de leiding, Weesp maakt deel uit van deze samenwerking.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant