Sara Kroos. Foto: KroosKunst
Sara Kroos. Foto: KroosKunst

Sara Kroos: 'Hoezo, geen Cultuurprijs?'

Algemeen

WEESP - Zeker twaalf personen of instellingen schudt Sara Kroos vandaag in het WeesperNieuws uit haar mouw die volgens haar een Cultuurprijs verdienen. Vorige week werd bekend dat die dit jaar niet wordt uitgereikt.

Hoezo niet? Zo vraagt de columniste zich af. "Dat er niemand geschikt was van de lijst van de stichting zélf en er daarom helemaal geen prijs wordt uitgereikt dit jaar, voor het eerst sinds 1987, vind ik zeer teleurstellend", zo schrijft ze.

Ideeën
Kroos noemt: "Annegien van Harten, de nieuwe pop- en rockschool van Raoul Ferreira, schrijver Rindert Kromhout, Kamerkoor Camerata Fectionata, de Van Houtenkerk, Ronald Willemsen en André Wierper vanwege Gastvrij Weesp sinds vorig jaar, Aukje en Gjalt Zondergeld vanwege hun prachtige boeken over Weesp, De Bibliotheek, Marco de Jong van de Gooische Muziekschool, de Wijsjesneusjes van Sabine Dorrepaal, de vertellersparade en het kunstweekend in de Theetuin. En zo kan ik nog even doorgaan."

Ze hoeft de prijs overigens niet zelf. "Ik vind dat alle cultuuraanbieders in deze stad die prijs verdienen, helemaal in het huidige klimaat, want cultuur maken we met z'n allen en dat er tussen ons allemaal niet één geschikte kandidaat zat, beste jury, lijkt mij gewoon heel erg sterk."

Lees hier de hele column van Sara Kroos

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant