Gemeente haalt 's winters paaltje weg om te strooien.
Gemeente haalt 's winters paaltje weg om te strooien.

Ergernis over verdwenen paaltje

Algemeen

WEESP - Klachten vanuit de Sinnigvelderstraat over een paaltje dat in de winter wordt weggehaald door de gemeente. Normaal gesproken scheidt dat paaltje de twee helften van de straat voor autoverkeer.

De gemeente haalt echter dat paaltje tijdens de winter weg om ruimte te maken voor strooiwagens. Een doorn in het oog van sommige bewoners. Koeriersdiensten, aanwonenden en andere automobilisten scheuren gewoon over het kleine fietspad dat de twee delen van de straat scheidt. "Ze zijn te lui om een rondje te rijden over de Hogeweyselaan", zo vertelt een bewoner. Hij heeft al meerdere malen geklaagd bij de gemeente.

Niks aan doen
Maar de gemeente gaat er niks aan doen. "Het strooiseizoen loopt van november tot en met maart. Om te voorkomen dat strooiwagens hinder ondervinden van de paaltjes bij het strooien, worden de paaltjes in heel Weesp verwijderd. Het is ondoenlijk voor de gemeente om de paaltjes tussentijds terug te plaatsen of om buurtbewoners de beschikking te geven over een sleutel. Dat zou betekenen dat een strooiwagen die midden in de nacht start met strooiwerkzaamheden zijn werk niet kan doen. Gedurende het strooiseizoen worden de paaltjes dus niet teruggeplaatst. "
  
De gemeente verwijst naar de politie als de instantie die moet optreden tegen het illegaal doorrijden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant