Burgemeester Visser, Gerard Droog en Anje Henriques de Castro bij de opening van de City in 1991. Foto: Gerrit Hols
Burgemeester Visser, Gerard Droog en Anje Henriques de Castro bij de opening van de City in 1991. Foto: Gerrit Hols

Anje Henriques de Castro overleden

Algemeen

WEESP - Voormalig raadslid Anje Henriques de Castro is afgelopen vrijdag overleden na een relatief kort ziekbed. Ze is 65 jaar geworden. 

Anje Henriques de Castro heeft in de jaren tachtig voor de PSP (later GroenLinks) in de gemeenteraad gezeten. Ze heeft zich sterk gemaakt voor de heropening van de City als theater. Toen dat gelukt was, bleef ze aan als vrijwilliger. Ze haalde haar horecapapieren en draaide 25 jaar lang bardiensten in het theater. Ook dit jaar heeft ze nog achter de bar gestaan. 

STOET
Alexander Bauwens zat samen met de Weespse in STOET: Stichting Tot Oprichting en Exploitatie Theater. "Anje was tweede voorzitter en één van de grote motoren achter het initiatief om het theater nieuw leven in te blazen. Weesp heeft het mede aan haar te danken dat we hier weer een theater hebben."

Consciëntieus
Bauwens noemt Anje: "Lief, duidelijk en consciëntieus. Ze hield van aanpakken en als ze iets aanpakte dan deed ze dat heel grondig." Bauwens staat volgende week in de City met een terugblikavond vanwege het 25-jarig bestaan van het theater. "Die avond zullen we ook zeker stilstaan bij alles wat Anje voor de City heeft betekend."  

Natuur en Milieu 
Ook op andere vlakken zette de Weespse zich in voor de samenleving. De natuur ging haar aan het hart en als ze vond dat het nodig was liet ze van zich horen. Denk hierbij aan de bouwplannen voor de Groene Punt en de sloop van de voormalige stadsboerderij aan het Singel waar vleermuizen zaten. 

In het WeesperNieuws van deze week blikken diverse Weespers terug op hun samenwerking met Anje. Deze krant wordt morgen (woensdag) 6 april huis-aan-huis verspreid. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant