MHCW houdt koers met zege

WEESP - Met een afgetekende zege op een van de voornaamste concurrenten hebben de hockeysters van MHCW afgelopen weekend goede zaken gedaan. De Weespers versloegen Hoorn met 3-1 en zetten daarmee een grote stap naar klassebehoud.

MHCW startte niet goed en maakte foutjes. De tegenstander kon daardoor op voorsprong komen. Vlak voor rust kwam MHCW echter knap terug: Lonneke Wilms kon met een harde slag na een strafcorner scoren voor de Weesper ploeg. Na rust hervatte MHCW met wat slechter spel, maar nu kon de ploeg een stuk sneller weer beter gaan hockeyen. MHCW kwam op voorsprong door een doelpunt van de debuterende jeugdspeelster Loïs Oudmaijer. MHCW zette vervolgens knap door, Bibi Bogaert kon de derde Weesper treffer maken.

De Weespers staan na afgelopen weekend negende. De voorsprong op de plaatsen daaronder bedraagt nu 3 punten. Komend weekend speelt de ploeg tegen Reigers, de nummer acht van het klassement.

Hockeyers verslagen

De hockeyers van MHCW hebben afgelopen weekend een forse nederlaag geleden tegen subtopper Haarlem. De Weespers hadden met 5-1 geen enkele kans tegen hun tegenstander. De ploeg had echter het geluk dat de concurrenten eveneens verloren. Daardoor staat MHCW nog steeds boven de gevarenzone.

Voetbalsters FC Weesp komen tekort

Er werd geknokt tot het laatste moment, maar de voetbalsters van FC Weesp hebben afgelopen weekend toch verloren. De Weesper ploeg kwam met 0-1 tekort tegen Achterveld.

FC Weesp bewees waarom het zo lang meedoet om de bovenste plaatsen van het klassement. Met goed voetbal zorgde het voor problemen aan de kant van de tegenstander en deed het geen moment onder voor Achterveld. FC Weesp toonde veel vechtlust, maar kwam voor rust toch op een achterstand te staan. Na de rust bleef FC Weesp vechten voor een goed resultaat. De Weespers kregen enkele kansen, maar konden geen doelpunten maken.

FC Weesp staat nog steeds op plaats vier van het klassement. De achterstand op de derde plaats bedraagt slechts een punt. Volgende week speelt FC Weesp tegen Roda '46.