Afbeelding

Inbraakpiek rond Dodenherdenking

Algemeen

WEESP – Er is rond Dodenherdenking opvallend veel ingebroken in Weesp. Eén keer werd de dader betrapt.

Op 4 mei rond 03.30 uur is als eerste de Kruidvat aan de beurt. Daar wordt een raam ingegooid en sigaretten en parfum gestolen. Er worden twee daders gezien die op een zwarte scooter door de Slijkstraat richting het Buitenveer wegvluchten. Ze worden niet meer gevonden.

Op Dodenherdenking overdag is het raak aan het Herensingel. Daar wordt tussen 10.15 en 16.45 uur een achterdeur opengebroken. Er worden paspoorten vermist. Bij de buren wordt ook een inbraak ontdekt. Daar is nog niet bekend wat er is meegenomen.

Inbreker gezien
Een inbreker die rond 14.48 uur zijn slag wil slaan in een huis aan de Boutensstraat wordt gesnapt. Terwijl hij bezig is een raam aan de achterkant van het huis open te breken, wordt hij gezien. Hij neemt de benen en wordt niet meer gevonden. Er is een signalement: het gaat om een man van rond de 20 jaar, Noord-Afrikaans uiterlijk, netjes gekamd zwart haar en zwarte jas.

Ook auto's
En niet alleen huizen zijn het doelwit. Ook zijn er twee auto's opengebroken. Aan de De Kuyperlaan wordt in de nacht van 4 op 5 mei een grijze Mercedes opengebroken en de navigatieapparatuur meegenomen. In die nacht is het ook raak aan de Wartenalaan. Daar is een Volkswagen Polo doelwit. Uit de auto worden twee jassen, zonnebrillen en xenon koplampen gestolen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant