In hoog tempo rolt de krant door de drukpers. Daarnaast gaat het WeesperNieuws binnenkort iets extra's doen.
In hoog tempo rolt de krant door de drukpers. Daarnaast gaat het WeesperNieuws binnenkort iets extra's doen. Foto: Brian Elings

WeesperNieuws werkt aan nieuwe manier om nieuws te presenteren

B2b

WEESP - Nieuwe technieken, veranderend lezersgedrag, betere manieren van nieuws presenteren. In de mediawereld zijn allerlei ontwikkelingen aan de gang waar mediabedrijven op in moeten spelen. Dat geldt uiteraard ook voor Enter Media, de uitgever van deze krant. De komende weken leggen we je graag uit welke nieuwe weg we binnenkort met het WeesperNieuws inslaan.

De gratis papieren weekkrant die je deze week weer op de mat zag ploffen, is slechts een van de verschijningsvormen van het WeesperNieuws. We zijn er zeven dagen per week op WeesperNieuws.nl en WeesperNieuws TV (de kabelkrant). Ook het lokale nieuws op Radio Weesp wordt geleverd door onze redactie. Verder kun je het WeesperNieuws volgen op Twitter, Facebook en Instagram.

Van radio en kabelkrant naar weekkrant en web
De radio en de kabelkrant, daar begon het 35 jaar geleden mee. Later kwam daar de papieren krant bij: eerst als maandblad, later als weekkrant. Gevolgd door de website en de social media. Je ziet: het WeesperNieuws veranderde in de afgelopen jaren wel vaker van verschijningsvorm. Of beter gezegd: er kwamen steeds nieuwe verschijningsvormen bij die aansloten bij 'de nieuwe tijd'. Wat niet veranderde was ons doel: het informeren van de Weespers die willen betrokken zijn en blijven bij wat er in Weesp allemaal gebeurt.

Nu iets extra's
Naast krant, website, kabelkrant en radio komt nu iets extra's. Directeur/uitgever Jan Piersma: "Het WeesperNieuws is altijd onderscheidend op de inhoud en vooruitstrevend met nieuwe technieken geweest. Wij gaan het dus zoeken in een extra manier om onze journalistieke producties te presenteren, waarmee we de lezer niet minder geven, maar juist méér. Dat moeten we zó interessant maken dat we aan onze lezer kunnen vragen er iets voor te betalen om het te kunnen lezen. Krant en website blijven gratis, maar je kunt een abonnement nemen op onze extra's. Een digitale abonneevorm. De prijs zal zeer betaalbaar zijn. Wij geloven daar sterk in en zijn ervan overtuigd dat we hiermee de basis onder het nieuwsmedium WeesperNieuws kunnen versterken."

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant